Het team van Team Twins Rolde.
Het team van Team Twins Rolde. (Eigen foto)

Team Twins Rolde: Tien jaar talent en ambitie

Algemeen

ROLDE - Een ondernemend, ambitieus team van haarstylisten met een prijzenkast die langzamerhand behoorlijk vol begint te raken. Een salon die het net even anders aanpakt, met oog voor detail én met oog voor jong talent. Aspecten die ervoor zorgden dat Team Twins niet alleen binnen de provincie een begrip is geworden, maar ook buiten de grenzen van Drenthe en zelfs Nederland staat het team prominent op de kaart. Tien jaar geleden werd de salon in Dalen uitgebreid met een tweede salon in Rolde. Een jubileum dat de hele maand november groots gevierd wordt bij Team Twins Rolde.

Een kweekvijver, zo wordt Team Twins regelmatig genoemd binnen de kappersbranche. En dat is ook precies de ambitie van de eigenaren Harma en Gea Renting. Zelf reisde de tweeling regelmatig de wereld over voor wedstrijden, congressen en later om de fijne kneepjes van het vak door te geven aan kappers uit alle windrichtingen. Los van de bergen ervaring die het opleverde, maakten de ontmoetingen en het delen van de ambacht de liefde voor het kappersvak alleen maar groter. En dat is voelbaar, want ook het team van hairstylisten ademt dezelfde liefde en finesse voor het vak.

Daniëlle Meijering werkt inmiddels vijf jaar in de salon in Rolde. Sinds dit jaar is ze er bedrijfsleider. ,,Het kapper-zijn gaat bij ons verder dan negen tot zes. Ook buiten die werkuren blijven we onszelf ontwikkelen. Zo leer je niet alleen door het kappersvak, maar je leert ook jezelf kennen. Al snel ontdek je je specialiteiten. Niets is leuker dan daar weer op verder te studeren”, aldus Meijering die zelf wekelijks de jonge talenten van Team Twins traint. ,,Het is heel interessant om te zien hoe ze met jouw aanwijzingen aan de slag gaan, ze hebben er echt wat aan en kunnen de nieuwe kennis gelijk toepassen.”

Eén van die jonge talenten is Leonie Staats. Ze werkt inmiddels drie dagen in de week in de salon in Rolde. Tegelijkertijd gaat ze ook nog naar school: ,,Ik wil alleen maar bijleren. En ik ben ook door mijn collega’s aangestoken door het wedstrijdvirus.” Want de afgelopen weken wisten de haarstylisten van Team Twins weer enkele belangrijke nationale en internationale kappersprijzen op hun naam te zetten. En daar was Staats één van. Ze won zilver tijdens de nationale Global Creative Awards, een prijs voor beste haarkleurtalenten van Nederland. ,,Ik vind het leuk om collega’s te helpen in de voorbereiding naar zo’n wedstrijd, maar dit jaar heb ik voor het eerst zelf meegedaan en dat was echt geweldig!”

Dat gevoel kent Rebecca Bouwman maar al te goed. Ze is sinds dag één werkzaam in de salon in Rolde, maar werkt in totaal al bijna twee decennia bij Team Twins. In die jaren heeft ze ook de nodige prijzen naar Drenthe weten te halen. ,,Eén van de belangrijkste kappersprijzen in Nederland zijn de Coiffure Awards, zeg maar de Oscars van het kappersvak. Ik ben dan ook heel trots op de twee zilveren awards en de bronzen die ik daar heb gewonnen’, zegt Bouwman.

De trainingen en de wedstrijden, ze houden het ambacht op een hoog niveau en dat merkt de klant. Marieke Nijmeijer van het team in Rolde: ,,Ik zeg weleens: je haar is als een lijst om je dierbaarste foto. Het is misschien niet het allerbelangrijkste, maar het maakt het plaatje wel net even af. Dan voel je je lekker en zelfverzekerd. Dat wij als kappers daar een bijdrage aan kunnen leveren, dát maakt ons vak zo bijzonder.”

Gedurende de hele maand november staat Team Twins Rolde in het teken van het tienjarig jubileum. Dat betekent een feestelijke sfeer en een cadeautje voor elke klant.