Op tien plekken in de gemeente wordt de komende weken een bankje geplaatst. (foto: gemeente Aa en Hunze)
Op tien plekken in de gemeente wordt de komende weken een bankje geplaatst. (foto: gemeente Aa en Hunze)

Tien nieuwe bankjes door heel Aa en Hunze

Algemeen

GIETEN - De gemeente Aa en Hunze heeft haar inwoners voor de zomer gevraagd om geschikte locaties te vinden voor het plaatsen van tien nieuwe bankjes, aangeboden door het Recreatieschap Drenthe. ,,Ze verdienen een mooi plekje in de gemeente.’’

De jury heeft uit 37 ideeën de plekken gekozen waar dit jaar een nieuw bankje geplaatst wordt. In de beoordeling is rekening gehouden met een aantal voorwaarden voor de locaties. Zo moet het bankje geplaatst worden aan een fiets- of wandelpad, op een veilige plek, op een locatie waar recreatief veel gebruik van wordt gemaakt én binnen de gemeentegrenzen van Aa en Hunze liggen. Daarnaast is gekeken naar een spreiding van de bankjes over de gehele gemeente.

De gekozen locaties zijn de Vijfsprong bij Grolloo, de Beverburcht bij de Hunze in Spijkerboor, het Meulenpad in Gieten, de kruising Spoorbaan bij Nijend in Anderen, bij het beeld De Brugafdraaister in Annerveenschekanaal, op de Brink in Gasteren, de Rolder Es Route in Rolde, de Brink/Naweg in Eext, bij het Witte Kerkje in Gasselte en op de Brink aan de Grolloërstraat tusen de Plus en het Toyism-monument in Rolde. Naast de bankjes van het recreatieschap worden er op twee locaties bankjes geplaatst vanuit andere projecten. Deze locaties zijn de Zandkoel in Gasselte en het Zwanemeer in Gieten.

De bankjes worden de komende weken geplaatst. ,,Met het plaatsen van de bankjes hopen we bij te dragen aan een gezonde omgeving. We roepen dan ook op om, net als op andere locaties, de omgeving rondom de bankjes netjes en schoon te houden’’, aldus de gemeente. Het Recreatieschap heeft via de provincie Drenthe een bijdrage gekregen voor het plaatsen van bankjes in de provincie Drenthe.