De nieuwe lijsttrekker Lukas Koops krijgt de bloemen overhandigd door fractievoorzitter Marie-Claire Neesen. (foto: GroenLinks Aa en Hunze)
De nieuwe lijsttrekker Lukas Koops krijgt de bloemen overhandigd door fractievoorzitter Marie-Claire Neesen. (foto: GroenLinks Aa en Hunze)

Lukas Koops lijststrekker GroenLinks Aa en Hunze

Algemeen

GIETEN - Lukas Koops uit Grolloo is op de algemene ledenvergadering van GroenLinks Aa en Hunze gekozen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

Koops is blij met het vertrouwen van de leden en heeft heel veel zin om zich nog vier jaar in de gemeenteraad in te zetten voor GroenLinks, solidariteit en eerlijk delen. Koops: ,,Wie klimaat, milieu en duurzaamheid, natuur en landschap, dierenwelzijn, biodiversiteit en bomen echt belangrijk vindt, komt bij GroenLinks uit. We gaan voor tenminste drie, maar hopelijk vier zetels in de nieuwe gemeenteraad. We hebben hele goede kandidaten op de lijst en het is noodzakelijk, ik zou haast zeggen van levensbelang, dat onze stem meer gehoord wordt en GroenLinks meer invloed krijgt op het beleid in Aa en Hunze.’’ 

De kandidatenlijst telt negen vrouwen en zeven mannen uit dertien verschillende dorpen. De eerste vijf zijn Lukas Koops uit Grolloo, Marie-Claire Neesen uit Annerveenschekanaal, Jannie Schonewille uit Eexterzandvoort, Kyra Wudich uit Eext en Lutty van Dijk uit Gasselternijveen. Co Lambert is weer beschikbaar als wethouder voor GroenLinks.