Afbeelding

Kipactie bij handbalvereniging Unitas

Algemeen

ROLDE - Vanwege het succes van voorgaande jaren zal handbalvereniging Unitas ook dit jaar weer verse kipproducten gaan verkopen in Rolde en omstreken. Vanwege Covid-19 zal het dit jaar op dezelfde manier gerealiseerd worden als vorig jaar en hoopt de vereniging op grote steun van inwoners van Rolde en omstreken. 

,,In voorgaande jaren gingen we actief met bestelformulieren de deuren langs om de bestellingen te noteren. Helaas kan dat dit jaar ook niet vanwege de Covid-19 problematiek’’, zegt voorzitter Tienus Berkepies. Leden van de club zullen in Rolde, Nooitgedacht, Balloo, Deurze, Ekehaar en Anderen huis-aan-huis de bestelformulieren, met een uitgebreid kipassortiment, verspreiden, maar men moet dit formulier zelf invullen en inleveren. Inleveren kan in de speciale Unitas-brievenbus bij Echte Bakker Pots in Rolde. Ook is er, zoals elk jaar, de mogelijkheid om via internet te bestellen via www.hvunitas.nl/kipactie. ,,We gaan onze actie ook via sociale media promoten. Help ons daarbij, er zijn leuke (kip)prijzen mee te winnen.’’ 

Bestellen of inleveren kan tot en met 12 december. De bestellingen voor bovengenoemde dorpen worden woensdag 22 december tussen 17.00 en 19:00 uur afgeleverd. Overige bestellingen kunnen die dag tussen 19.00 en 21.00 uur worden afgehaald bij de Boerhoorn in Rolde. 

Unitas heeft elf teams in de competitie, waarvan er drie op landelijk niveau acteren: De Lange Natuursteen/Unitas Heren 1 in de 1e divisie, de Heren 2 in de Hoofdklasse en de Dames A in de Topklasse. ,,Vanwege de grote afstanden en het hoge niveau waarop we spelen hebben we te maken met hoge trainings-, reis-, en zaalhuurkosten. Ook investeren wij als vereniging veel in de jeugdopleiding om jonge handbaltalenten goed op te leiden.’’ De kipactie is een van de vele acties die jaarlijks door leden en ouders van Unitas worden uitgevoerd om de (contributie)kosten laag te houden.

!