Egbert Meijers heeft met twee afscheidsconcerten in Nijend 24 in Anderen een streep gezet onder zijn avondvullende optredens. (foto: Erik Meijerink)
Egbert Meijers heeft met twee afscheidsconcerten in Nijend 24 in Anderen een streep gezet onder zijn avondvullende optredens. (foto: Erik Meijerink)

Egbert Meijers geeft afscheidsconcerten: ,,Het is goed zo’’

Algemeen

ANDEREN - Egbert Meijers heeft afgelopen weekend twee uitverkochte afscheidsconcerten gegeven in theater Nijend 24 in Anderen. 

Daarmee heeft de inwoner van Grolloo definitief een punt gezet achter zijn avondvullende optredens. ,,Ik had dit al langer in het hoofd en nu was er eindelijk de mogelijkheid om het op een mooie manier af te kunnen sluiten op een mooie locatie. En dat samen met Janos Koolen, Bart de Win en Joost van Es, met wie ik al geruime tijd optreedt’’, blikt Meijers terug. ,,Als ik de reacties van het publiek mag geloven was het vooral heel ontroerend. Dit was een mooie manier om er een streep onder te zetten en het voelt goed zo.’’ Ook burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze was aanwezig en hij gaf een mooie speech voor Meijers.

Stil zitten gaat de 73-jarige Meijers echter allerminst. ,,De kleine optredens bij speciale gelegenheden blijf ik gewoon doen en daarnaast doe ik sinds een paar jaar samen met Marga Kool en Jan Veenstra het programma ‘Babyboomers Blues’. Bovendien sta ik nog elke week op de golfbaan en heb ik nog diverse andere bezigheden. Ik ben nog fit en ga me dus zeker niet vervelen!’’ 

Begin oktober kwam het boek Tussen Grolloo en Austin, 50 jaar liedjes met hart en ziel uit, over het muzikale leven dat Meijers sinds de jaren ‘70 op honderden podiums bij landelijke en regionale omroepen, festivals, muziek- en theater in binnen- en buitenland heeft gebracht. ,,Het is een mooi overzicht van wat ik in de loop der jaren zoal gedaan heb en de reacties zijn erg goed.’’