Ook in de gemeente Aa en Hunze zullen veranderingen doorgevoerd worden in de dienstregeling.
Ook in de gemeente Aa en Hunze zullen veranderingen doorgevoerd worden in de dienstregeling.

Nieuwe busdienstregeling start zondag 12 december

Algemeen

DRENTHE - De busdienstregeling van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe wijzigt op zondag 12 december. Ook op de verschillende buslijnen die rijden door de gemeente Aa en Hunze zal het één en ander veranderen. 

Zaterdag overdag rijdt lijn 24 tussen Assen en Stadskanaal voortaan elk uur, lijn 59 rijdt voortaan alleen nog overdag tot ongeveer 19.00 uur en alleen tussen Gieten en Exloo. De nieuwe lijn 71 vervangt lijn 73 op het traject Stadskanaal-Veendam. De meeste ritten van lijn 71 rijden na Stadskanaal door als lijn 74 naar Emmen. In Veendam sluit lijn 71 op de meeste momenten aan op de treinen van en naar Groningen. Lijn 77 rijdt op werkdagen voortaan elk uur en stopt bij meer haltes in Gieten.

In de spits rijdt Qliner 300 weer meer ritten. In de vroege ochtend vervallen enkele ritten, ’s avonds laat komt er juist een rit bij van Groningen naar Emmen om 23.34 uur. Op zondagochtend vervalt in beide richtingen de eerste rit van Qliner 31 tussen Stadskanaal en Groningen. 

Op de overige buslijnen worden geen grote wijzigingen doorgevoerd. Een volledig overzicht met alle wijzigingen in Drenthe is te vinden op de website van Qbuzz: qbuzz.nl/gd. Check voor vertrek de dienstregeling op de website.