Afbeelding

18e editie Broekstreker Veldloop in Ekehaar

Algemeen

EKEHAAR - Sportvereniging De Broekstreek in Ekehaar organiseert op zondag 16 januari de 18e editie van de Broekstreker Veldloop, ofwel de ‘Hel van Ekehaar’. 

De Broekstreker Veldloop heeft zowel een recreatief- als wedstrijdkarakter en vindt plaats op een zeer gevarieerd, natuurlijk parcours in het mooie landschap van het Broekstreker Stroomdal. Het parcours volgt net als in 2020 een schouwpad, een modderweg, wandelpaden en enkele kunstmatig aangebrachte hindernissen, waaronder een hoge berg zand die beklommen moet worden en een stropakblokkade. De bruggen in het parcours zijn voorzien van een anti-sliplaag. De organisatie hoopt, na een jaar zonder Veldloop, in 2022 weer veel deelnemers - ook uit de Broekstreek - te mogen begroeten. De veldloop wordt aan elkaar gepraat door Harm Noor.

Parcoursrecord
Het parcoursrecord op de 4 mijl staat op naam van Guido van Weeren uit Groningen (00:24:22) en op de 6 mijl heeft Ben Stellingwerf uit Bedum (00:34:47) het record in handen. Bij de dames en heren 18 jaar en ouder wordt bij verbetering van het parcoursrecord een bedrag uitgekeerd van €50,-, de winnaars tot en met 17 jaar ontvangen een beker of medaille. Voor de categorieën dames en heren 18 jaar en ouder wordt prijzengeld uitgekeerd voor de 1e tot en met 3e plaats en alleen de lopers met het volledige aantal rondes dingen mee voor de beker.

Inschrijven kan vanaf 10.00 uur (tot 15 minuten voor aanvang) op de dag zelf in dorpshuis De Eekhof in Ekehaar. Jongens en meisjes/dames en heren lopen wel samen, maar hebben elk hun eigen wedstrijd. De wedstrijden voor de basisschoolleerlingen beginnen om 11.00 uur, gevolgd door de prijsuitreiking rond 12.00 uur. De leerlingen van het voortgezet onderwijs en de senioren starten om 12.30 uur voor hun loop over 4 of 6 mijl. De prijsuitreiking staat rond 14.30 uur gepland in het dorpshuis. Daar bevinden zich ook de kleedkamers. Douchen na afloop is mogelijk en ook EHBO en masseur zijn aanwezig. Deelname is op eigen risico en de geldende RIVM-maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus zijn van toepassing.

Er wordt ook dit jaar gelopen voor het goede doel, de KWF Kankerbestrijding. Op acties.kwf.nl is een link naar de Broekstreker Veldloop te vinden voor donaties.