Afbeelding

Lichtjesroute door Gieten

Algemeen

GIETEN - Stichting Zomeractiviteiten Gieten wil in deze donkere dagen een lichtjesroute door Gieten faciliteren.

Steeds meer inwoners van Gieten nemen de laatste jaren de moeite om hun woning en tuin te versieren met kerstverlichting. Door een officiële route op te zetten stelt de stichting een ieder in de gelegenheid om de prachtige versierde huizen en straten te bekijken. ,,Wij proberen de route zo te maken dat u overal langs rijdt met de fiets of auto’’, aldus het bestuur. De route is van maandag 13 tot en met donderdag 30 december elke dag vanaf 17.00 uur te rijden.

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via www.szgieten.nl en daar het aanmeldformulier invullen. ,,Graag voor vrijdag 10 december, zodat wij de route kunnen maken.’’ Deze route is te vinden in de Komoot-app, die beschikbaar is voor iOS en Android. ,,Als u de app installeert kunt u een gratis regio ontgrendelen, in dit geval Drenthe. U kunt dan gebruik maken van de navigatiefunctie. De route heeft geen begin- of eindpunt, zodat u overal kunt beginnen.’’ Op zaterdag 11 december wordt de definitieve route op de app gezet.

Voor de mooiste versierde woningen en tuinen zijn enkele prijzen beschikbaar. De prijzen worden op donderdag 30 december uitgereikt.