Afbeelding

Heden en verleden komen tot leven in nieuwe dorpenwandelingen

Algemeen

AA EN HUNZE - Vier nieuwe dorpswandelingen in Grolloo, Eext, Schipborg en Gasselte moeten het heden en verleden van de brink- en esdorpen tot leven brengen.

In samenwerking met het Nationaal Park Drentscha Aa, het Toeristisch Platform Aa en Hunze, de gemeente Aa en Hunze en het Recreatieschap Drenthe wordt er momenteel gewerkt aan de wandelingen, die het unieke verhaal uit het dorp dóór het dorp vertellen. 

Per dorp is een werkgroep samengesteld waarin de leden van dorpsbelangen, historische verenigingen, ondernemers en gidsen meepraten. Door middel van persoonlijke verhalen van inwoners moeten  heden en verleden tot leven komen. De leden uit de werkgroep bepalen samen de route, het verhaal en bijpassende beleefpunten. Drie van de vier routes zijn vooral gericht op gezinnen met kinderen. De wandelingen kunnen altijd digitaal bewandeld worden en zijn ingevuld met onder andere beeldmateriaal en podcasts. Om een extra dimensie aan de beleving te geven, kan de route ook met een lokale gids worden gelopen.  

Met deze wandelingen willen de betrokken organisaties bewoners en bezoekers nog meer bewust maken van de aanwezigheid van het Nationaal Park waarin ze zich bevinden: in het dorp, maar zeker ook in het omliggende landschap. Naar verwachting zullen de routes voor de zomer gereed zijn.