Het winnende huis van de Lichtjesroute Gieten 2021. (foto: Stichting Zomeractiviteiten Gieten)
Het winnende huis van de Lichtjesroute Gieten 2021. (foto: Stichting Zomeractiviteiten Gieten)

Winnaars Lichtjesroute Gieten 2021 ontvangen prijs

Algemeen

GIETEN - Stichting Zomeractiviteiten Gieten (SZG) heeft in de decembermaand een lichtjesroute door Gieten georganiseerd.

Steeds meer inwoners van Gieten nemen de laatste jaren de moeite om hun woning en tuin te versieren met kerstverlichting. Door een officiële route op te zetten heeft de stichting een ieder in de gelegenheid gesteld om de prachtige versierde huizen en straten te bekijken. ,,Ondanks dat we de route dit jaar voor het eerst organiseerden is de interesse ons zéér meegevallen. Vele huizen en tuinen en zelfs hele straten waren prachtig verlicht en versierd en enkele honderden auto’s en fietsers hebben de route gereden met behulp van de app. Het was mooi om te vernemen dat diverse ouderen waren geholpen door jongere buren bij het versieren van de woning, een samenwerking die wij bijzonder toejuichen’’, aldus Albert Pothof. 

Voor de mooiste versierde woningen en tuinen waren enkele prijzen beschikbaar. De winnaars van de Lichtjesroute Gieten 2021 zijn donderdagavond bezocht en verblijd met leuke prijzen door het bestuur van de Stichting Zomeractiviteiten Gieten. De eerste prijs is gewonnen door de familie Kamping, de tweede prijs is gegaan naar de familie Kanninga en Jan Enting en Grietje Schuiling hebben de derde plaats behaald. De straatprijs is gegaan naar de Schopperskamp. 

De SZG is voornemens de route komend jaar opnieuw te organiseren. ,,We hopen met deze eerste editie alle inwoners van Gieten te hebben geënthousiasmeerd om ook volgend jaar mee te doen. We willen iedereen die de moeite heeft genomen zijn of haar woning of tuin te versieren, de straat heeft gemobiliseerd om er samen iets van te maken en zich bij ons heeft aangemeld om er een mooie route van te maken hartelijk danken. Ook danken wij iedereen van wie we zulke positieve berichten hebben ontvangen nadat men de route had gereden. Op naar volgend jaar!’’ 

De eerste prijs ging naar de familie Kamping. (foto: Stichting Zomeractiviteiten Gieten)
De tweede prijs was voor de familie Kanninga. (foto: Stichting Zomeractiviteiten Gieten)
Jan Enting en Grietje Schuiling wonnen de derde prijs. (foto: Stichting Zomeractiviteiten Gieten)
De bewoners van de Schopperskamp wonnen de straatprijs. (foto: Stichting Zomeractiviteiten Gieten)