Trainster Irana Remmelts staat in het blauwe Olympia-shirt via haar laptop in verbinding met alle deelnemers thuis. Boven: Annemiek, Irana en Elise. Onder: Kirsten, Jolanda en Alien. (eigen foto)
Trainster Irana Remmelts staat in het blauwe Olympia-shirt via haar laptop in verbinding met alle deelnemers thuis. Boven: Annemiek, Irana en Elise. Onder: Kirsten, Jolanda en Alien. (eigen foto)

Gymnastiekvereniging Olympia biedt online lessen

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - Door de harde lockdown in de strijd tegen het coronavirus ligt het openbare leven in Nederland momenteel zo goed als stil. 

Ook sportverenigingen kunnen daardoor niet hun reguliere lessen aanbieden, omdat zowel sportscholen als sporthallen dicht zijn. Gymnastiekvereniging Olympia in Gasselternijveen heeft daar een alternatief op gevonden in de vorm van online lessen. ,,Omdat er daardoor eigenlijk weinig tot geen sport mogelijk is, hebben we dit idee opgevat. Maar ook omdat bepaalde mensen door de invoering van de QR-code niet meer naar binnen kunnen, terwijl die wel graag les willen volgen. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die fysieke klachten hebben en moeten blijven bewegen. Onze visie is dat iedereen mee moet kunnen doen ongeacht hun achtergrond of financiële mogelijkheden’’, zegt Olympia-voorzitter Kirsten Siegers.  

Soepel blijven
Een van die mensen met fysieke klachten is Elise Dam. Ook zij doet mee aan de online lessen. Ze is blij met het alternatief: ,,Ik heb geen QR-code en mag dus niet overal naar binnen. Maar ik heb artrose en moet daarom wel in beweging blijven. Daarom ben ik erg blij dat Olympia me deze mogelijkheid biedt. Ze hebben gewichten en dergelijke aan huis gebracht en ik kan de lessen volgen via Zoom. Het wordt zeer gewaardeerd, want het helpt mij enorm om soepel te blijven.’’

De online lessen van Olympia zijn in principe bedoeld voor de eigen leden. ,,Zij doen sowieso allemaal mee, maar er zijn ook zes à zeven mensen van buiten de vereniging die meedoen. En het is in dit geval vooral prettig voor mensen die wat verder weg wonen. Dat maakt de drempel ook lager om mee te doen. Er wordt in ieder geval regelmatig gebruik van gemaakt, dus het voorziet duidelijk in een behoefte. Afhankelijk van hoe lang deze situatie nog duurt, gaan we gewoon door met de online lessen.’’ In de kerstvakantie hebben de lessen even stil gelegen, maar vanaf deze week gaan ze weer verder.