Schrijfster Rinske Hillen. (foto: Frank Ruiter)
Schrijfster Rinske Hillen. (foto: Frank Ruiter)

Boekenprogramma vanuit Bibliotheek Rolde

Algemeen

ROLDE - De Literaire Hemel komt deze maand vanuit de bibliotheek in Rolde. Het programma wordt in losse onderdelen opgenomen, die vanaf zaterdag te bekijken zijn via de website van De Literaire Hemel. 

Joep van Ruiten en Annette Timmer praten in deze digitale editie met Rinske Hillen over haar tweede roman Mannenmaal, dat gaat over euthanasie, kunst en het verlangen vrij te leven, zonder compromissen. Belangrijke thema’s als liefde, dood en kijken worden op knappe wijze samengebracht. Met Marie-José ten Cate gaat het over haar debuut Kavelkind, dat gaat over de boerenopstand in Tubbergen in december 1971. Het Overijsselse dorp haalde landelijk het nieuws vanwege een opstand van boeren over de stemming om een ruilverkaveling. Het was de eerste demonstratie in Nederland waarbij de ME werd ingezet. Wilbert Smulders komt vertellen over W.F. Hermans (1921-1995), schrijver van een enorm en veelzijdig oeuvre.

Programmamaker Annette Timmer is erg blij met deze oplossing. ,,Anders dan gehoopt kunnen we vanwege de coronamaatregelen nog geen bezoekersbijeenkomst in café De Amer in Amen houden. Op deze manier is het toch mogelijk interessante schrijvers bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De bibliotheek is eind november geopend in het nieuwe multifunctionele centrum Boerhoorn in Rolde. We zitten in een prachtige ruimte, letterlijk tussen de boeken. En we blijven toch in de gemeente Aa en Hunze, die ons al jaren financieel ruimhartig steunt.’’

Vanaf zaterdag zijn gesigneerde exemplaren van de besproken boeken te koop bij Van der Velde in Assen.

!