Fina Kuik uit Gasselte heeft onlangs de Heldenspeld van de gemeente Aa en Hunze in ontvangst mogen nemen. (eigen foto)
Fina Kuik uit Gasselte heeft onlangs de Heldenspeld van de gemeente Aa en Hunze in ontvangst mogen nemen. (eigen foto)

Fina Kuik ontvangt Heldenspeld Aa en Hunze

Algemeen

GASSELTE - Fina Kuik uit Gasselte heeft onlangs de Heldenspeld van de gemeente Aa en Hunze ontvangen. 

Ze heeft de speld overhandigd gekregen door haar dochter Monique en is erg blij met het gebaar. Fina is al jaren op verschillende manieren actief als vrijwilligster. Zo zet ze zich in voor de maaltijdvoorziening in Gasselte en omstreken, bij de handwerkclub voor bejaarden, ze is vrijwilliger bij De Huiskamer en rond de Kerst knutselt Fina jaarlijks met de leerlingen van de openbare basisschool De Dobbe. Haar dochter vindt de onderscheiding niet meer dan terecht: ,,Bedankt voor wie je bent, voor alles wat je doet. Altijd recht uit het hart, nooit omdat het moet.’’

In het zonnetje zetten
De gemeente heeft de Aa en Hunze Heldenspeld in het leven geroepen om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dat is in eerdere jaren wel gedaan met bijvoorbeeld een fysieke bijeenkomst, maar dit keer is gezocht naar een manier om ook de minder zichtbare helden te eren: Wethouder Co Lambert: ,,We willen graag al onze vrijwilligers in het zonnetje zetten. Dat kunnen we niet alleen. Daarom roepen we de hulp van onze inwoners in.” Iedereen die vrijwilligerswerk heeft gedaan, komt voor de speld in aanmerking. Lambert: ,,Van kleine tot grote vrijwilligersacties. Denk aan de mensen met hartverwarmende corona-initiatieven, mensen die zich inzetten voor een ander of het buurmeisje op de hoek die jouw hond uitlaat. Elke held verdient waardering.’ Ook sport-, muziek- en cultuurverenigingen kunnen een speldje aanvragen voor hun vrijwilligers.

Een Heldenspeld aanvragen kan via het formulier op www.aaenhunze.nl/mensenmakenaaenhunze. De speld wordt binnen vier weken naar het adres van de aanvrager gestuurd, zodat hij of zij de speld persoonlijk kan overhandigen.