Afbeelding

Wethouder opent nieuwe speeltuin in Rolde

Algemeen

ROLDE - Rolde is sinds kort weer een speeltuin rijker. Vrijdagmiddag zal wethouder Bas Luinge van Aa en Hunze de nieuwe speeltuin aan de Dingspillaan officieel openen. 

De speelplek is gerealiseerd door twee jonge moeders, Laurette Smit en Cathy Spanninga. ,,De buurt is erg aan het verjongen met veel gezinnen met jonge kinderen, maar voor deze jonge kinderen en de jeugd is er eigenlijk weinig te doen, helemaal in deze coronatijd. Samen hebben we buurtvereniging Rolder Noabers opgezet en vanuit die hoedanigheid zijn we aan de slag gegaan om de speeltuin in ere te herstellen. Van oorsprong heeft hier altijd een speeltuin gestaan, maar de gemeente heeft op een gegeven moment speeltoestellen weggehaald omdat ze niet meer veilig waren. Daar is echter niets voor teruggekomen, waardoor er nu eigenlijk alleen nog een grasveldje was.’’ 

Vanuit de buurtvereniging zijn diverse fondsen benaderd voor een bijdrage. En met succes, want de Rabobank, Univé en het Postcode Loterij Buurtfonds hebben een donatie gedaan. Ook de gemeente Aa en Hunze heeft een duit in het zakje gedaan en bovendien meegedacht over de invulling van de speeltuin. ,,Zo hebben we samen een mooie, nieuwe speeltuin voor onze jeugd weten te creëren met onder meer een klimtoestel, een glijbaan, een stawip en een dubbele schommel.’’ De opening vindt om 16.00 uur plaats onder het genot van een hapje en een drankje, die ter beschikking worden gesteld door Coop Rolde, Bakkerij Pots en Keurslager Braamskamp.