Henk Heijerman is bezig aan zijn laatste weken als wethouder in Aa en Hunze. (foto: gemeente Aa en Hunze/Jessica van Ravenhorst)
Henk Heijerman is bezig aan zijn laatste weken als wethouder in Aa en Hunze. (foto: gemeente Aa en Hunze/Jessica van Ravenhorst)

Henk Heijerman verruilt wethouderschap voor plek in de raad

Algemeen

GIETEN - Henk Heijerman (65) komt na de verkiezingen niet terug als wethouder voor Gemeentebelangen in Aa en Hunze. Wel blijft hij beschikbaar voor de gemeentepolitiek. Hij is daarom lijsttrekker en beschikbaar als raadslid.

,,Ik heb besloten niet terug te komen als wethouder. Dit was voor mij een lastige, maar weloverwogen keuze. Ik ben nu 65 jaar. Tel daar vier jaar bij op, dan ben ik 69. Ik wil eerder stoppen met werken. Vaker op pad, meer andere dingen doen. Tuinieren bijvoorbeeld. Maar ik blijf wel beschikbaar voor de gemeentepolitiek. Ik ben lijsttrekker en blijf graag als raadslid voor Gemeentebelangen”, aldus Heijerman.

Zeer plezierig
Heijerman heeft het wethouderschap als zeer plezierig ervaren. Het zijn de vele contacten die hij in de gemeente met inwoners en bedrijven heeft opgedaan en het mogen meedenken en meehelpen in het nog mooier maken van de gemeente Aa en Hunze. Heijerman: ,,Natuurlijk zijn het lange dagen en ben je ook in het weekend veel op pad, maar ik krijg er veel voor terug. Ik vind het prachtig om te zien en horen als inwoners vertellen hoe trots ze zijn op hun omgeving of dorp. Dat enthousiasmeert en daar krijg ik energie van. Juist daarom verlaat ik ook niet de gemeentepolitiek. Ik blijf actief verbonden aan Gemeentebelangen.’’

Gemeentebelangen is blij dat Heijerman beschikbaar blijft als raadslid. Omdat hij een duidelijke twijfel uitsprak over zijn vervolg als wethouder, is de partij al langer bezig om te kijken naar opvolging. Momenteel loopt daarvoor een procedure. Voorzitter Ivo Berghuis: ,,We willen dit graag goed doen. Als we een wethouder mogen leveren, dan moet er een waardig opvolger staan.’’

Henk Heijerman is bijna 16 jaar actief in de gemeentepolitiek. Eerst vier jaar als raadslid, toen vier jaar als fractievoorzitter en nu bijna acht jaar als wethouder. Tot en met de installatie van een nieuw college na de verkiezingen blijft hij zich als wethouder inzetten.