Junioren lopen tijdens de 3 Meren Cross een afstand van 5 kilometer. (foto: UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit/Zeger Zeilemaker)
Junioren lopen tijdens de 3 Meren Cross een afstand van 5 kilometer. (foto: UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit/Zeger Zeilemaker)

3 Meren Cross in Gieten

Algemeen

GIETEN – Loopgroep SGO, Loopgroep Gieten en Vomos organiseren op zaterdag 5 februari de 3 Meren Cross, een uitdagende wedstrijd in het natuurgebied rondom Gieten.

De route loopt over onverharde paden langs drie bosmeren in het Gieterbos: het Sekmeer, het Jonkerszandgat en het gat van Homan Free. Het natuurgebied kenmerkt zich door mooie bospaden en steile heuvels. De cross is na Rolde, Drouwen, Gasselte en Ees de vijfde in een serie van zes wedstrijden van het UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit. 

De junioren van 12 tot en met 17 jaar lopen een afstand van zo’n 5 kilometer, de senioren en masters kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 en 9 kilometer. Bij de finish liggen prijzen klaar voor de snelste drie volwassen dames en heren én voor de snelste junior dames en heren. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Univé. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen, moeten de lopers minimaal vier (junioren drie) van de zes wedstrijden hebben gelopen. De circuitwinnaars worden na afloop van de laatste cross (zaterdag 19 maart in Grolloo) bekend gemaakt. Ook worden dan op basis van loting de aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan deelnemers die tenminste vijf keer aan een wedstrijd hebben deelgenomen en niet tot de eerste drie winnaars behoren in het eindklassement.

De start van de 5 kilometer is om 11.00 uur in de nabijheid van Snackkiosk Eexterhalte in Eext, de 9 kilometer start om 11.10 uur. Er is geen douche-/kleedruimte aanwezig, er zijn wel toiletten. De 3 Meren Cross is met 200 deelnemers helemaal volgeboekt. Voor deelname is een QR-coronacheck noodzakelijk. Tevens is het advies (RIVM) om 5 dagen na de cross een zelftest te doen.