Lenny Kuhr treedt vrijdagavond op in cultureel café De Amer. (eigen foto)
Lenny Kuhr treedt vrijdagavond op in cultureel café De Amer. (eigen foto)

Lenny Kuhr en Martyn Joseph in De Amer

Algemeen

AMEN - Cultureel café De Amer in Amen ademt komend weekend weer volop muziek. Op vrijdag 18 maart geeft Lenny Kuhr een concert in De Amer en op zondagmiddag 20 maart treedt singer-songwriter Martyn Joseph uit Wales op.

Met haar nieuwe album, simpelweg getiteld ‘Lenny Kuhr’, is Lenny Kuhr weer helemaal terug van eigenlijk nooit echt weggeweest. Naast eigen composities zijn er ook bijdragen van onder anderen Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Kuhr komt met haar vaste begeleiders naar De Amer om naast dit nieuwe werk natuurlijk ook de nummers uit haar grote veelzijdige en veelomvattende oeuvre te spelen. ,,Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist’’, aldus Lenny.

Met Martyn Joseph komt een unieke singer-songwriter naar Amen. Met een carrière van 35 jaar, 32 albums en 5 UK top 50-hits is de man uit Wales een artiest van formaat. Joseph wordt niet voor niets ‘The Welsh Springsteen’ genoemd. Zijn liedjes komen recht uit het hart en zijn sociale bewogenheid en gaan rechtstreeks naar de ziel. Joseph speelt ze intens, puur en zonder opsmuk. Onlangs is het nieuwe album ‘1960’ verschenen, verwijzend naar zijn geboortejaar. Elf songs, stuk voor stuk van hoge kwaliteit, zowel muzikaal als qua inhoud. 

Reserveren
Het optreden van VanWyck begint vrijdagavond om 20.00 uur, Martyn Joseph is zondagmiddag vanaf 14.00 uur te beluisteren. Beide concerten duren ongeveer anderhalf uur en er is een pauze. Kaarten kosten €25,- en zijn te reserveren via https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren.

Singer-songwriter geeft zondagmiddag een matineeconcert. (eigen foto)