Gevelisolatie is in Drenthe één van de populairste maatregelen om de energierekening omlaag te brengen.
Gevelisolatie is in Drenthe één van de populairste maatregelen om de energierekening omlaag te brengen.

Informatieavond over isolatie in Rolde

Algemeen

ROLDE - Nu de energieprijzen flink stijgen, wordt het nog belangrijker en aantrekkelijker om energie te besparen door het huis te isoleren. Rolde Energieneutraal geeft daarom op woensdag 30 maart een informatieavond over isolatie in MFC Boerhoorn in Rolde. 

Rolde Energieneutraal heeft onlangs een warmtescanactie gehouden. Met een warmtecamera wordt in beeld gebracht waar warmte weglekt uit het huis of kou het huis binnenkomt. De actie is een groot succes geweest: meer dan 50 mensen hebben zich aangemeld. Tijdens de informatieavond wordt informatie gegeven over spouwmuurisolatie, dak- en vloerisolatie en isolerende beglazing. Isolatie bespaart energie en daarmee geld. Bovendien voelt een geïsoleerd huis comfortabeler en prettiger aan. Er zijn bovendien subsidiemogelijkheden voor het isoleren van het huis, waarover het Drents Energieloket informatie geeft. En er is de mogelijkheid een gratis offerte aan te vragen bij de aanwezige bedrijven. 

De informatieavond begint om 19.30 uur, aanmelden kan via www.rolde-energieneutraal.nl. De eerste 50 deelnemers krijgen een energiebespaartas mee, waarin allerlei artikelen zitten die helpen energie te besparen: van een energiezuinige douchekop tot led-lampen en radiatorfolie.