Uitkeringsinstantie UWV verstrekte in februari minder uitkeringen dan de maand daarvoor.
Uitkeringsinstantie UWV verstrekte in februari minder uitkeringen dan de maand daarvoor.

Aantal uitkeringen in provincie Drenthe gedaald

Algemeen

AA EN HUNZE - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe is in februari afgenomen. Ook in voorgaande jaren begon in februari het dalen van de WW richting de zomer als gevolg van seizoenswerkgelegenheid. Daarnaast zorgden de versoepelingen van de coronamaatregelen voor aantrekkende werkgelegenheid in horeca, cultuursector, contactberoepen en delen van de detailhandel.

Eind februari telde Drenthe 5626 WW-uitkeringen. Dat is 2,2 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in februari af met 172 (3,0 procent) ten opzichte van de vorige maand. In vrijwel alle sectoren nam de WW af. Ook is er door de afgekondigde versoepelingen eind februari meer werkgelegenheid ontstaan in onder andere de horeca, cultuursector, contactberoepen en niet-essentiële winkels. Dit droeg bij aan de daling van de WW in deze sectoren. Eind februari 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Drenthe ruim lager dan een jaar eerder (31,9 procent).

In de gemeente Aa en Hunze daalde het aantal WW-uitkeringen in februari met 3,2 procent: van 279 naar 270. Eind februari zat 2,1 procent van de beroepsbevolking in Aa en Hunze zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Aa en Hunze met 27,8 procent gedaald.

Eind februari telde Nederland 187.610 WW-uitkeringen. Dat is 2,0 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er 192.951 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 5341 ten opzichte van de vorige maand (2,8 procent). Een jaar eerder telde Nederland 286.059 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 98.449 uitkeringen, ruim een derde van het bestand (34,4 procent). De forse daling van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.