Yara Stunnenberg uit Groningen won de lange afstand bij de vrouwen. (foto: Zeger Zeilemaker)
Yara Stunnenberg uit Groningen won de lange afstand bij de vrouwen. (foto: Zeger Zeilemaker)

René Smith en Yara Stunnenberg winnen Kleine Moere Cross

Algemeen

GROLLOO - Onder prima weersomstandigheden is zaterdag met het lopen van de Kleine Moere Cross de 8e editie van het UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit op een zonnige manier afgesloten. 

In de dagen voor de loop was het parcours behoorlijk opgedroogd. Het was op de dag zelf fantastisch weer om te lopen, maar ook voor de vrijwilligers bij het opbouwen en voorbereiden van de cross. Een afwisselend parcours met vele bochten en single tracks rondom het bos van de Kleine Moere, gevolgd door een paar kleine heuvels. Langs slingerpaadjes naar de grote Moere, en weer terug richting de kleine, waar de finish was gesitueerd bij de boomhut van Joytime. 

De route bestond uit 1 ronde van 4,4 kilometer en de lange afstand waren 2 rondes, met een afstand van 8,5 kilometer. De wedstrijd bij de junioren werd gewonnen door Ate Clobus uit Anderen en Suze van Driel uit Beilen. Bij korte afstand waren Daphne Spreen uit Rolde en Rikjan Bathoorn uit Peize de snelsten. Op de langste afstand ging de winst naar René Smith uit Zuidbroek en Yara Stunnenberg uit Groningen. Na afloop van de Kleine Moere Cross werd het overall-klassement van het crosscircuit opgemaakt en werden de bijbehorende prijzen uitgereikt. Voor de deelnemers die aan vier of meer van de crossen van het circuit hadden meegedaan, had de organisatie nog een aantal aanmoedigingsprijzen.

De organiserende loopgroepen (Grolloo, Gieten en Gasselte) kijken terug op een geslaagd seizoen van het crosscircuit. De organisatie gaat het afgelopen seizoen evalueren met inbreng van de meningen van de deelnemers, zoals ze ook de afgelopen jaren hebben gedaan. ,,We hopen volgend seizoen ook weer vele lopers te ontmoeten’’, aldus de organisatie.