Afbeelding

Aa en Hunze zamelt spullen in voor opvang Oekraïners

Algemeen

GIETEN - De eerste Oekraïense vluchtelingen arriveren in april op de opvanglocatie van de gemeente Aa en Hunze in Papenvoort. 

De gemeente zoekt voor deze locatie nog een aantal specifieke spullen. Ze organiseren daarom woensdag tussen 16.00 en 20.00 uur een inzamelingsactie bij de loods van de gemeentewerken aan de Oelenboom 10 in Gieten. Mensen die keukengerei (bestek, inductiepannen, waterkoker, filterkoffiezetapparaat, pollepels, spatels, etcetera) Interieur/aankleding (planten, lampen, vloerkleden, kunst, etcetera),  elektronica (verlengsnoeren, televisies, oude spelcomputers, etcetera), schoonmaakspul (wasmiddel, chloor, doeken, sponsjes, stofzuigers, dweilen, etcetera) of medicatie/hygiëne (luiers, maandverband, tampons, paracetamol, Rennie, sudocrème, etcetera) kunnen missen, kunnen dit komen inleveren.

Hartverwarmend
Volgens burgemeester Anno Wietze Hiemstra is er al heel veel binnen gekomen, vooral via inzamelingsacties die inwoners zelf op touw hadden gezet: ,,We hebben dozen vol gekregen met bijvoorbeeld kleding en houdbaar eten. Dat is hartverwarmend om te zien.’’ Toch organiseert de gemeente nu nog een inzamelingsactie: ,,We missen nog een aantal specifieke zaken. Dat gaat bijvoorbeeld om keukengerei en schoonmaakspul, maar ook om de aankleding van de locatie. We willen namelijk dat de locatie een warm welkom is voor Oekraïners. We doen daarom een oproep aan inwoners om iets in te leveren als ze het kunnen missen.’’