Jannetje Koelewijn. (foto: Frank Ruiter)
Jannetje Koelewijn. (foto: Frank Ruiter)

Literaire Hemel sluit seizoen af in Amen

Algemeen

AMEN - De Literaire Hemel sluit op vrijdag 8 april haar 20e seizoen af in café De Amer in Amen. 

Aan de vooravond van de Boekenweek, die een ode is aan de eerste liefde, interviewt Annette Timmer Jannetje Koelewijn over Late liefde. In dit boek vertelt Margaretha H. Schenkeveld hoe ze als meisje van 12 verliefd werd op Arie Hoekstra, haar leraar Grieks en 35 jaar later met hem trouwde. En over haar andere grote liefde: de literatuur.

Ria Westerhuis wandelde de afgelopen jaren veel in het Reestdal en had daar ontmoetingen met mensen, dieren en met de elementen in de natuur. Het inspireerde haar tot nieuwe gedichten, die zijn opgenomen in haar nieuwe bundel Dwaalstroom. De meeste gedichten zijn geschreven in de streektaal van de Reest en gaan over nostalgie en natuur. Inki de Jonge praat met Westerhuis over haar vijfde bundel, waarin ook geschilderde portretten en QR-codes zijn opgenomen.

Jef Last overleed 50 jaar geleden. Deze humanistische duizendkunstenaar geldt als één van de meest geëngageerde en productieve schrijvers van het interbellum in Nederland. Romancier, dichter, essayist, sinoloog, schilder, polyglotte journalist, vertaler, provo: Last was het allemaal. Zijn strijd tegen onrecht in de wereld, waar en hoe dan ook, is volgens biograaf Rudi Wester een rode draad in zijn leven. In Bestaat er een raarder leven dan het mijne schetst zij een beeld van deze Nederlands letterkundige vechtjas nummer één.

Het Weimar trio verzorgt in café De Amer de muzikale omlijsting. De avond begint om 20.15 uur, kaarten zijn te koop via reservering@literairehemel.nl.