Afbeelding

Energie-informatiemarkt in Gasselte

Algemeen

GASSELTE - Wie meer wil weten over energie besparen en hoe dit het beste kan voor de woning, is op zaterdag 9 april welkom op de Energie-informatiemarkt in dorpshuis De Trefkoel in Gasselte.

Tijdens de Energie informatiemarkt zijn verschillende lokale bedrijven en instellingen aanwezig om kennis te maken en de bezoekers te informeren over onder andere energie besparen, duurzame energieoplossingen en subsidies. Deze informatiemarkt is voor iedereen die meer wil weten over energie besparen en/of vervolgstappen wil zetten in de verduurzaming van eigen woning. 

Loket op Wielen
Bij de ingang van het dorpshuis staat het Loket Op Wielen, de voorlichtingswagen van het Drents Energieloket. Hier kunnen bezoekers terecht voor onafhankelijke informatie en gratis advies over het verduurzamen van hun woning. De adviseurs van het Drents Energieloket geven advies over welke stappen gezet kunnen worden en of er financierings- en/of subsidiemogelijkheden zijn. Bij het Loket op Wielen kan men zich ook inschrijven voor de Energiebieb, een uitleenlocatie voor energiebesparende gereedschappen. Er zijn drie soorten gereedschappen voor 7 dagen kosteloos te leen: een energiemeter, een CV inregelkit en een schoonmaakset voor zonnepanelen (telescoopsteel en borstel).

Gesprek met energiecoach
Verder is het mogelijk een gesprek met een onafhankelijke lokale energiecoach aan te vragen. Hij of zij komt gratis langs voor advies. Bij de mensen thuis voert de coach een verkennende energiescan uit. Vanuit de scan krijgt men tips en trucs om de woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Het advies is kosteloos en verplicht nergens toe.

De Energie-informatiemarkt is te bezoeken in dorpshuis De Trefkoel tussen 10.00 en 14.00 uur. De markt wordt georganiseerd door de gemeente Aa en Hunze, het Drents Energieloket en de werkgroep Duurzame Energie van Plaatselijk Belang Gasselte Kostvlies.