De loods vult zich al gauw met dozen vol spullen. (foto: Persbureau Drenthe)
De loods vult zich al gauw met dozen vol spullen. (foto: Persbureau Drenthe)

Inwoners Aa en Hunze doneren spullen voor vluchtelingen

Algemeen

GIETEN - De gemeente Aa en Hunze heeft woensdag een succesvolle inzamelingsactie gehouden voor de eerste Oekraïense vluchtelingen, die volgende week zullen arriveren in Papenvoort. 

Na een oproep op de website en sociale media om goederen te brengen naar de gemeentewerf aan de Oelenboom in Gieten was het een komen en gaan van auto’s en busjes met allerlei goederen. De spullen die werden ingeleverd varieerden van koelkasten, fietsen, televisies en radio’s tot kinderspeelgoed. 

Ook burgemeester Anno Wietze Hiemstra kwam een kijkje nemen bij de inzamelingsactie. Hij was zeer verheugd dat er goed gehoor werd gegeven aan de oproep van de gemeente. Volgens Hiemstra was er veel binnen gekomen via inzamelingsacties die inwoners zelf op touw hadden gezet: ,,We hebben dozen vol gekregen met bijvoorbeeld kleding en houdbaar eten. Dat is hartverwarmend om te zien.’’ Toch organiseerde de gemeente alsnog een inzamelingsactie: ,,We missen nog een aantal specifieke zaken. Dat gaat bijvoorbeeld om keukengerei en schoonmaakspul, maar ook om de aankleding van de locatie. We willen namelijk dat de locatie een warm welkom is voor Oekraïners.’’

De goederen zullen op korte termijn worden overgebracht naar de opvanglocatie voor de vluchtelingen in Papenvoort. Daar zullen de goederen onder de mensen worden verdeeld.