Afbeelding

Unitas laat punt glippen tegen Aalsmeer

Algemeen

ROLDE - In een heerlijke handbalpot is het de handballers van De Lange Natuursteen-Unitas net niet gelukt om beide punten in Rolde te houden. Na een spannende slotfase eindigde de wedstrijd onbeslist in 32-32. 

En dat was zuur, omdat de thuisploeg een groot gedeelte van de wedstrijd leidde. Coach Henk Jan Ottens vond dat z’n ploeg een punt verloren had, maar was tevreden met het spel van zijn jonge ploeg. ,,Het ontbrak ons net aan dat beetje geluk wat je in sport af en toe nodig hebt.’’ Omdat uit gewonnen werd van Aalsmeer houdt Unitas 3 punten over aan twee ontmoetingen, een resultaat waar vooraf voor getekend zou zijn. ,,Aalsmeer is een geslepen ploeg met enkele oud spelers van het eerste die jarenlang op het hoogste niveau in Nederland hebben gespeeld.’’ 

Rechterhoek Robin Boomhouwer, broer van international Jeffrey Boomhouwer, vierde menig landskampioenschap en was als ‘winger’ duidelijk het kunstje nog niet verleerd. Toch was Unitas niet geïmponeerd. De ploeg begon vastberaden en na wat stuivertje wisselen sloeg het na een kwartier een eerste gaatje: 10-8. In deze fase vond de ploeg keer op keer op knappe wijze de vrije man. Maar bovenal profiteerde het van razendsnelle tegenaanvallen door de man van elastiek, Rik Makkes, die liet zien wat een baltovenaar hij is. De ruststand was 18-15. 

Na de rust dreigde Unitas het initiatief te verliezen. De ploeg speelde in een te laag tempo en had bovendien moeite met de offensieve dekking van de Aalsmeerders. Het bracht Unitas onvoldoende van zijn stuk, want via 25-22 werd de voorsprong met nog 12 minuten te spelen maximaal 29-25. Toch bleek het niet voldoende: door te gehaast en slordig spel bij de thuisploeg kon Aalsmeer zich nog een keer oprichten. Dat was te prijzen in de tegenstander, die zich niet wenste neer te leggen bij een verlies. Met nog 5 minuten te spelen kwam het zelfs met 30-31 voor. Aansluitend liet Unitas, fors benadeeld door de scheidsrechters, in de slotfase de kans op een voorsprong liggen. Het laatste schot van Aalsmeer werd, tot opluchting van alles wat Unitas was, gestopt door keeper Mathijs Rogier Meijer. 

Door het gelijke spel blijft Unitas steken op de 12e plaats met 14 punten uit 15 wedstrijden. Komend weekend speelt het midweeks uit bij rode lantaarndrager Eemland in Leusden. 

Scores: Rik Makkes 12, Bart Lensen 5, Martijn de Rijk 5, Maarten Pronk 4, Sylvan Boer 3, Camiel Lansink 2, Rik Luinge 1. Stops keepers: Mathijs Rogier Meijer 41%, Jarno Paasman 38%.