De deelnemers krijgen de mogelijkheid om het Siepelveen bij avondlicht vast te leggen op hun camera. (foto: André Brasse)
De deelnemers krijgen de mogelijkheid om het Siepelveen bij avondlicht vast te leggen op hun camera. (foto: André Brasse)

Fotografiewandeling in het Siepelveen

Algemeen

SCHIPBORG - Nationaal Park Drentsche Aa houdt op dinsdag 12 april een fotografiewandeling bij avondlicht in het Siepelveen.

Het Siepelveen is een prachtig ven, omringd door zandduinen. De gidsen vertellen over het ontstaan van het veen en zijn omgeving. De bijzondere vegetatie, waaronder gagel, verschillende soorten heide en eeuwenoude jeneverbessen krijgt eveneens aandacht. Wie wil weten waarom dit het Siepelveen heet, krijgt het tijdens deze excursie te weten.

De wandeling is bedoeld voor amateurfotografen, liefhebbers van natuur en natuurfotografie met belangstelling voor het stroomlandschap van de Drentsche Aa. Op mooie fotolocaties wordt langer stilgestaan, zodat men de gelegenheid krijgt om het landschap (of de details) vast te leggen. Een statief wordt aanbevolen, evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten.

De wandeling start om 18.30 uur bij Café Restaurant De Drentsche Aa in Schipborg. Deelname is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Deze ‘Fotografeer en meer’-excursie maakt deel uit van een reeks fotografiewandelingen die door de seizoenen heen gegeven worden. De excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s.