Afbeelding

Doortrappen Drenthe vraagt aandacht voor fietshelm

Algemeen

AA EN HUNZE - Het is lente, tijd om op de fiets te stappen. Senioren in Drenthe kunnen daarom weer meedoen met allerlei activiteiten van Doortrappen Drenthe. 

Op woensdag 20 april starten verschillende Drentse gemeenten het fietsseizoen met leuke activiteiten. De actie vindt gelijktijdig plaats met de eerste landelijke Dag van de Fietshelm. In de gemeente Aa en Hunze wordt het Doortrappen-seizoen afgetrapt met Het Nieuwe Fietsen op woensdag 20 april van 13.30 tot 16.00 uur in Ons Dorpshuis in Annen. Senioren kunnen gratis deelnemen aan de activiteit. Deelname is mogelijk zonder aanmelding of via steunpuntnoord@vnn.nl.

Fietshelm
Doortrappen Drenthe sluit aan bij de (eerste) landelijke dag van de fietshelm, om aandacht te vragen voor het gebruik van een helm. De dag is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen, in samenwerking met het Hersenstrijd fonds en de Hersenstichting. Zij vragen op deze dag aandacht te voor het belang van de fietshelm. De fietshelm verkleint het risico op hoofd- en hersenletsel als je betrokken raakt bij een fietsongeval. Hierdoor kan veel leed worden voorkomen.

Doortrappen Drenthe
Doortrappen Drenthe helpt en stimuleert senioren om zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen. Door te fietsen blijven ze langer in beweging, in contact met andere mensen en voelen ze zich gezonder. Het programma van Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende leuke en leerzame (fiets)activiteiten, die op lokaal niveau worden aangeboden in samenwerking met Drentse gemeenten.

 Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.