In het atelier van Geke Hoogstins in Eext toonden meerdere kunstenaas hun werk. (foto: Saskia Jans)
In het atelier van Geke Hoogstins in Eext toonden meerdere kunstenaas hun werk. (foto: Saskia Jans)

Kunstroute Aa en Hunze trekt veel publiek

Algemeen

EEXT - De Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze organiseert al sinds 2001 jaarlijks een kunstroute in de gemeente Aa en Hunze. 

De deelnemende – professionele – kunstenaars stellen een weekend lang hun atelier open voor publiek of exposeren op een bijzondere locatie. Door de coronamaatregelen kon de kunstroute de afgelopen twee jaar niet doorgegaan, maar dit jaar stond de organisatie niets meer in de weg om het evenement weer op poten te zetten. En er was, mede door het mooie weer tijdens het Paasweekend, veel publieke belangstelling. ,,Het mooie weer heeft zeker goed meegeholpen. Veel mensen zijn op de fiets gestapt om een rondje langs de negen locaties te maken. Dat was ook wat we van bezoekers gehoord hebben: doordat het negen locaties waren, was het mooi overzichtelijk en prima te behappen om overal een kijkje te nemen’’, zegt Jaap de Jonge, secretaris van de stichting. ,,Ik ben bij alle locaties geweest en overal heb ik goede reacties gehad van de deelnemende kunstenaars.’’ 

De kunstroute wordt sinds enkele jaren rond de Paasdagen gehouden. ,,In de beginjaren was het altijd in januari, maar na twee keer een dik pak sneeuw is dat verplaatst naar maart. Toen was het een keer met de Paasdagen en dat beviel eigenlijk zo goed dat we die traditie maar in stand gehouden hebben.’’ Natuurlijk is er volgend jaar weer een kunstroute, maar eerst heeft de stichting in de laatste twee weekenden van augustus nog een grote overzichtstentoonstelling op het programma staan van alle kunstenaars die zijn aangesloten bij de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze.