Voor Koningsnacht en Koningsdag zullen extra bussen worden ingezet richting Groningen en Stadskanaal. (foto: OV-bureau Groningen Drenthe)
Voor Koningsnacht en Koningsdag zullen extra bussen worden ingezet richting Groningen en Stadskanaal. (foto: OV-bureau Groningen Drenthe)

Extra bussen voor Koningsdag

Algemeen

REGIO - Op Koningsdag rijden er extra bussen naar Groningen. Ook tijdens de voorafgaande Koningsnacht rijden extra bussen naar de festiviteiten in Groningen en Stadskanaal.

Dinsdagavond 26 april rijden veel buslijnen extra ritten voor bezoekers van Koningsnacht en Helden van Oranje in Groningen. Voor bezoekers van deze evenementen rijden ’s nachts ook nachtbussen weer terug vanaf Groningen naar onder meer Leek, Oosterwolde, Roden, Winsum, Emmen, Drachten, Eelde, Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Assen, Zuidlaren, Annen, Zuidhorn, Grijpskerk, Grootegast, Bedum, Middelstum, Hoogezand en Veendam. Op Koningsdag rijden overdag ook veel extra bussen naar Groningen.

Knoalsternacht en Kingsland
Voor bezoekers van de Knoalsternacht in de nacht van 26 op 27 april rijden vanuit de regio extra bussen naar en van Stadskanaal. Dat geldt onder meer voor de plaatsen Winschoten, Borger, Ter Apel, Gieten, Veendam en Emmen. Voor bezoekers van het evenement Kingsland in het Stadspark in Groningen rijden op woensdag 27 april veel buslijnen extra vaak en tot 2.00 uur ’s nachts richting Leek, Roden, Zuidlaren, Annen, Appingedam, Oosterwolde, Surhuisterveen, Emmen, Drachten, Assen en Stadskanaal.

Zowel ’s nachts als overdag is het mogelijk met de OV-chipkaart te reizen in alle (extra) bussen. Daarnaast kan er ook een kaartje met de pinpas gekocht worden bij de chauffeur. Vooraf een kaartje kopen in de webshop van Qbuzz op qbuzz.nl/gd kan ook. Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn speciale schoonmakers op het hoofdstation in Groningen aanwezig om alle bussen schoon te houden.

Een volledig overzicht is beschikbaar op de website van Qbuzz: qbuzz.nl/gd.