Afbeelding

Jeugdvissers strijden om kampioenschap Aa en Hunze

Algemeen

EEXT - HSV de Schaopwas in Eext en T.O.G. Annen gaan samenwerken om het enthousiasme onder jeugdvissers in de omgeving te vergroten.

In deze samenwerking wordt een gemeentelijk jeugdkampioenschap georganiseerd, bestaande uit zes wedstrijden. De eerste wedstrijd is op vrijdag 6 mei in de haven van Annen, de serie wordt op vrijdag 1 juli afgesloten bij de Schaopwas in Eext. Bij alle wedstrijden wordt er gevist van 18.45 tot 20.45 uur. De vier beste wedstrijden tellen mee voor het kampioenschap. Degene met het beste resultaat mag zichzelf jeugdkampioen van de gemeente Aa en Hunze noemen. Het is niet verplicht om alle wedstrijden mee te doen, meedoen met een enkele wedstrijd mag ook. 

Er zal gevist worden in twee klassen: beginners en gevorderden. De klassen zullen worden ingedeeld op visniveau en dus niet op leeftijd. De maximale leeftijd voor deelname is 20 jaar (maximaal 19 jaar op 31 december van het betreffende jaar). ,,Heb je nou nog nooit eerder gevist, maar lijkt het je leuk? Wees dan niet bang om je ook op te geven. Je zal geholpen worden door de begeleiders die rondlopen bij de wedstrijd’’, aldus Henk Enting van HSV de Schaopwas. Er is eventueel materiaal beschikbaar, voor voer en aas wordt gezorgd. Leden kunnen gratis meedoen, niet-leden betalen €5,- per wedstrijd. ,,Als je niet lid bent of niet in Eext of Annen woont, maar wel in de gemeente Aa en Hunze mag je meedoen aan deze wedstrijden.’’ 

Wie vragen heeft kan mailen naar secretaris@hsvdeschaopwas.nl of een WhatsApp sturen naar 06-20616392 of 06-52298173.