De hoesfoto van het album Another Day, Another... dat zaterdag 30 april wordt gepresenteerd in Grolloo. (foto: Electric Blues)
De hoesfoto van het album Another Day, Another... dat zaterdag 30 april wordt gepresenteerd in Grolloo. (foto: Electric Blues)

Electric Blues laat Cuby & The Blizzards voortleven

Algemeen

GROLLOO - Met het presenteren van hun nieuwe albums Back to Grolloo en Another Day, Another… op zaterdag 30 april bij café Hofsteenge brengt de band Electric Blues de muziek van Harry Muskee letterlijk terug naar Grolloo. 

Hoewel de albums al enige tijd geleden zijn opgenomen (2020/2021) kwam er vanwege de beperkingen die het coronavirus met zich meebracht nog geen presentatie. Die presentatie kan, nu de maatregelen zijn opgeheven, wel doorgaan en de release vindt plaats in Grolloo. Om 15.30 uur wordt een openingswoord gesproken door Jeroen Wielaert, schrijver van De Missie, de biografie van Cuby & The Blizzards, waarna de overhandiging van het eerste album door Johan Derksen om 15.45 uur staat gepland. Daarna zal Electric Blues vanaf 16.00 uur een concert in twee delen brengen. 

De albums Back to Grolloo en Another Day, Another… zijn opgenomen in de boerderij van Electric Blues in Ter Aar met de mobiele studio van The Box. Volgens kenners zijn het beslist geen ‘gewone’ covers geworden, maar vanwege de bijzondere arrangementen duidelijk herkenbare nummers van Cuby & The Blizzards door de tijd heen. De twee muziekdragers bevatten maar liefst 31 juweeltjes van Cuby & The Blizzards uit de periode 1966-2009. De band heeft zich volledig ingeleefd in het C+B-repertoire en zal veel fans in Grolloo mogen ontmoeten. 

Electric Blues komt uit het westen van het land en maakt al jaren furore met een tribute aan Cuby & The Blizzards. In 2018 trad de formatie - bestaande uit Henk Vegt, Bert Bulk, Piétro Smeding, Aadje Kreeft en Edwin van Schijndel - op bij de Vrienden-en Vrijwilligersmiddag van het Cuby Museum en op Binnen Blues, beiden bij Hofsteenge in Grolloo. De band heeft een eigen repetitieboerderij in Ter Aar (Zuid-Holland), waar niet alleen wordt gerepeteerd, maar ook met regelmaat fans van Cuby & The Blizzards worden ontvangen. Iedere maand organiseert Electric Blues een zogenaamde C+B Fans Verwendag, waarop tien fans worden uitgenodigd om een repetitiedag inclusief koffie, borrel, lunch en heel veel Cuby-praat mee te maken. 

Ter gelegenheid van de release van de twee albums van Electric Blues is het Cuby Museum in Grolloo een uur langer open. Het museum gaat al om 10.00 uur open voor belangstellenden (vooraf reserveren noodzakelijk). Dan wordt ook de lopende expositie ‘Harry Muskee 80 Jaar; Harry spreekt’ vanwege de grote belangstelling een jaar verlengd. De officiële opening van het museumseizoen 2022/2023 zal door de leden van Electric Blues worden verricht.