Ook in Nieuw-Annerveen zijn inmiddels al diverse klaprozen bevestigd aan de bomen. (eigen foto)
Ook in Nieuw-Annerveen zijn inmiddels al diverse klaprozen bevestigd aan de bomen. (eigen foto)

Klaprozen sieren het straatbeeld in drie dorpen

Algemeen

NIEUW-ANNERVEEN - Wie de komende weken door Oud-Annerveen, Nieuw-Annerveen en Spijkerboor rijdt, zal zien dat de bomen versierd zijn met gehaakte klaprozen. 

Vanwege de viering van de jaarlijkse Sport- en Spelweek, in de eerste week van juni, worden de straten altijd versierd. ,,Alleen, dit jaar voelde feest vieren toch wel erg dubbel vanwege alle ellende die momenteel op de wereld gaande is’’, zegt Femke van Lienen. ,,Omdat wij net 4 en 5 mei hebben gehad en onze oorlogsslachtoffers herdacht hebben en onze bevrijding gevierd, leek het ons mooi om daar een link mee te leggen.’’ 

Daarom hebben inwoners van de drie dorpen samen straatversieringen gemaakt met een mooie boodschap. ,,Veel inwoners zijn spontaan aan het haken geslagen. Waar de één er 1 of 2 had, maakte een ander er wel 50. Maar dat maakt niet uit, het gaat om het idee en het gebaard dat we er mee maken: hoewel we machteloos moeten staan, is het wel met liefde gemaakt. En de klaproos staat natuurlijk symbool voor de slachtoffers van oorlogen, dus dat geeft een mooie extra betekenis.’’ Daarnaast zijn er ook nog vredesduiven gezaagd, die binnenkort ook in het straatbeeld zullen verschijnen.

Tijdens de jaarlijkse Sport- en Spelweek gaan de inwoners op verschillende manieren de strijd met elkaar aan. Het thema is dit jaar ‘40 jaar’, vanwege het 40-jarig jubileum van de spelweek.