Het Hunzekoor treedt volgend weekend voor het eerst weer op. (foto: Jeanine Menop)
Het Hunzekoor treedt volgend weekend voor het eerst weer op. (foto: Jeanine Menop)

Hunzekoor gaat weer optreden

Algemeen

ANNERVEENSCHEKANAAL/GASSELTE - Het Hunzekoor geeft binnenkort voor het eerst sinds drie jaar weer twee optredens. 

Op zaterdag 21 mei is het koor te zien en te horen in de Heerencompagnie in Annerveenschekanaal en op zondag 22 mei in het Witte Kerkje in Gasselte. Onder leiding van Inge Roelands wordt weer een volledig concertprogramma verzorgd. Het afgelopen seizoen kon behoudens de winterlockdown volop worden gerepeteerd en dat is met verve gedaan. 

Het koor zingt liederen – van middeleeuws tot modern – over liefde en troost, liederen die ieders emoties rond de liefde in al haar facetten vertolken en mensen ook tot troost strekken. Omlijst door zorgvuldig geselecteerde teksten worden onder andere a capella werken gezongen van Josquin des Prez, Arthur Sullivan, Edward Elgar, maar ook van Karl Jenkins en Eric Whitacre. Er worden instrumentale intermezzo’s uitgevoerd door pianiste Gajane Kostandian, die daarnaast twee liederen op de piano begeleidt. 

Het optreden van zaterdag begint om 20.00 uur, op zondag is er een middagvoorstelling om 15.00 uur. De toegang voor beide optredens is gratis, maar een gift wordt op prijs gesteld. Om zeker te zijn van een plek, worden belangstellenden geadviseerd om te reserveren via secretarishunzekoor@gmail.com.