Van de blokhut bleef weinig over. (foto: Persbureau Drenthe)
Van de blokhut bleef weinig over. (foto: Persbureau Drenthe)

Twee branden op camping De Vledders

Algemeen

SCHIPBORG - Op camping De Vledders in Schipborg zijn vanochtend vroeg een blokhut en een vouwwagen uitgebrand. 

De melding kwam rond tien voor vijf binnen bij de brandweer in Zuidlaren en werd vrijwel meteen opgeschaald naar middelbrand, waarop ook de brandweer van Annen met de tankautospuit en watertankauto en de brandweer Gieten met de watertankwagen werden opgeroepen. Op de camping in Schipborg hadden zowel de blokhut als de vouwwagen met tent, die 70 meter verderop stond, door onbekende oorzaak vlam gevat. 

Op beide plekken was niemand aanwezig. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de blokhut en de vouwwagen als verloren moeten worden beschouwd. De politie heeft de omgeving afgezet met een lint en de locaties aangemerkt als plaats delict. De forensische opsporing van de politie zal net als bij de brand in Eext een onderzoek starten naar de toedracht.

De politie is op zoek naar getuigen of omwonenden die mogelijk beschikken over camerabeelden waarop de dader(s) te zien zijn. Ook mensen die afgelopen nacht iets verdachts hebben waargenomen in de omgeving van Schipborg worden opgeroepen zich te melden. Contact opnemen met de politie kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

!