Daphne Spreen tijdens de eerste wedstrijden van de Spartan Race UK.
Daphne Spreen tijdens de eerste wedstrijden van de Spartan Race UK.

Daphne Spreen start goed aan Spartan UK

Algemeen

HENLEY-ON-THAMES (GB) - Atlete Daphne Spreen uit Rolde is goed begonnen aan de Spartan UK-series met twee gouden medailles. 

De 25-jarige Roldense stond aan de start in het Engelse Henley-on-Thames voor de Spartan UK: een serie van vier obstakelruns, waarvan er drie gelopen moeten worden voor een overall klassement. In een sterk internationaal veld wist Spreen hoge ogen te gooien en twee sterke races neer te zetten. De eerste dag stond een pittig parcours van 21 kilometer en 800 hoogtemeters op het programma. Onderweg moest Spreen in totaal dertig obstakels foutloos nemen. Vanaf het begin van de race wist Spreen de koppositie te pakken en dit tot aan de finish vol te houden. 

Een dag later stond de inwoonster van Rolde aan de start van de 7,5 kilometer met 300 hoogtemeters en twintig obstakels. Met de race van de vorige dag nog in de benen moest Spreen er in het begin wel even inkomen, maar uiteindelijk wist ze haar pas te pakken, liep ze wederom sterk en bemachtigde een eerste plaats. Een goede start voor Spreen met twee gouden medailles in deze internationale competitie. De ogen zijn nu gericht op de derde wedstrijd, begin juli in het Engelse Market Harborough.