Afbeelding

MTB De Hondsrug houdt clinics

Algemeen

GIETEN – Mountainbikevereniging De Hondsrug in Gieten gaat beginnende en gevorderde mountainbikers weer op weg helpen. 

Nederlanders leren al vroeg fietsen. De meesten springen zonder ooit les te volgen op de mountainbike, terwijl mountainbiken iets heel anders is dan fietsen op de stads- of racefiets. De basis van het mountainbiken is erg belangrijk, want hierin schuilen de geheimen van volledige controle en deze controle geeft vertrouwen. Benieuwd naar deze geheimen? De gediplomeerde MTB-instructeurs delen graag hun tips en tricks tijdens de MTB Clinics, die vanaf donderdag 2 juni weer van start gaan. 

In een ontspannen en gezellige sfeer leren de deelnemers zich bij MTB de Hondsrug thuis te voelen op de mountainbike en de techniek te beheersen. Ze leren met speciale techniekoefeningen welke houding ze moeten aannemen, wanneer ze moeten schakelen, welke klim- en afdaaltechnieken gebruikt kunnen worden en hoe te anticiperen en reageren op verschillende momenten. De clinics worden aangeboden op verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden, voor zowel mannen als vrouwen. Voor de clinics hoeft men niet te beschikken over een goede conditie.  

Tijdens de clinics wordt aan iedereen gedacht en zijn alle deelnemers één groep. ,,We vertrekken altijd samen en komen altijd samen terug bij ons clubgebouw. Onder het genot van een kopje koffie/thee sluiten we de clinic elke week af’’, aldus Ben Abel. Het vertrek is om 19.30 uur vanaf het clubgebouw van MTB de Hondsrug (achter OBS Gieten). Aanmelden kan via www.mtbdehondsrug.nl.