Mariken Heitman ontvangt de Libris Literatuur Prijs voor haar boek 'Wormmaan'.
Mariken Heitman ontvangt de Libris Literatuur Prijs voor haar boek 'Wormmaan'.

Winnaar Libris Literatuur Prijs op Zomerzinnen

Algemeen

SCHIPBORG - Mariken Heitman komt op zaterdag 2 juli naar Zomerzinnen in Schipborg. Haar roman ‘Wormmaan’ werd onlangs bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

Volgens de jury is ‘Wormmaan’ een ‘verrassend rijke ideeënroman’ en een ‘buitengewoon actueel en tegelijk tijdloos boek, dat met de Waddeneilanden op de achtergrond toch van internationale allure is’. Mariken Heitman is opgeleid tot bioloog en geeft les in moestuinieren. Zij debuteerde als schrijver in 2019 met ‘De wateraap’.

Zomerzinnen is, net als De Literaire Hemel, onderdeel van Stichting Literaire Activiteiten in Drenthe en maakt sinds vorig jaar deel uit van FestiValderAa, dat naast theater en muziek nu dus ook literatuur in het programma heeft. Zomerzinnen vindt plaats in de zaal van restaurant De Drentsche Aa in Schipborg. Op vrijdagavond 1 juli brengt Auke Hulst daar zijn voorstelling ‘Reiziger van het Ruige Land’ en wordt Erik Harteveld geïnterviewd over zijn nieuwe novelle ‘Het verloren kind’. Op zaterdagmiddag 2 juli vertelt Annet Schaap over haar succesvolle sprookjes ‘Lampje’ en ‘De meisjes’, en presenteert Martijje met haar band herkenbare liedjes en verhalen. Op zondag 3 juli treden auteur Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel op met ‘Montere weemoed’.

Losse tickets en passe-partouts voor het Zomerzinnen-programma zijn verkrijgbaar via de website van FestiValderAa.