Afbeelding

Windpark Drentse Monden Oostermoer houdt open dag

Algemeen

EERSTE EXLOËRMOND - Windpark De Drentse Monden en Oostermoer houdt op zaterdag 11 juni van 11.00 tot 16.00 uur een open dag bij windmolen DEE-2.3 tussen Eerste Exloërmond en Nieuw-Buinen. 

In een grote tent zijn diverse informatiestands ingericht. Bezoekers kunnen onder meer in de windmolen kijken, kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen, er is een foodtruck en de uitslag van de fotowedstrijd wordt bekend gemaakt. 

Kraanopstelplaats
Pal naast windmolen DEE-2.3 ligt een geasfalteerde kraanopstelplaats. Daar staat tijdens de open dag een tent die plaats biedt aan diverse informatiekramen van Pondera Consult, Asset Management en bouwer Nordex. Via de tent kunnen kleine groepjes (6 tot 8 personen) toegang krijgen tot de benedenverdieping van de windmolen. Een technisch deskundige geeft daar uitleg. Verder is er onder meer een VR-film: via een Virtual Reality-bril kunnen bezoekers in ruim twee minuten een levensecht kijkje nemen in de windmolen en vervolgens van het uitzicht genieten. In een speciale fotohoek kunnen bezoekers (kinderen eerst) op de foto als windmolenmonteur.

De open dag vindt plaats langs de DEE-2 lijn nabij Eerste Exloërmond. De windmolens langs die lijn liggen langs een eigen weg van het windpark waar eenrichtingsverkeer geldt. Inrijden kan vanaf de Drentse Mondenweg en uitrijden via Eerste Exloërmond. Belangstellenden kunnen per auto of (brom)fiets naar het windpark komen. Bij de ingang aan de Drentse Mondenweg (afslag nabij kunstwerk Gebroken Lijn) zorgen verkeersregelaars voor een veilige aankomst en verwijzing naar parkeerplekken. Vanwege werkzaamheden aan de rotonde in Nieuw-Buinen zijn vanaf de noordzijde omleidingsroutes ingesteld.

Meer informatie over de open dag is te vinden op www.drentsemondenoostermoer.nl/opendag.