Het Holland International Blues Festival tijdens de laatste editie in 2019. (foto: Hans Tak)
Het Holland International Blues Festival tijdens de laatste editie in 2019. (foto: Hans Tak)

Holland International Blues Festival klaar voor jubileumeditie

Algemeen

GROLLOO - Het Holland International Blues Festival in Grolloo staat op het punt van beginnen: van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 juni vindt de vijfde editie plaats. 

Het festival vindt als eerbetoon plaats rond de geboortedag van Harry Muskee. Ook dit jaar heeft de organisatie een puike line-up weten te strikken. Het festival gaat donderdag van start met optredens van onder anderen Curtis Salgado, De Wolff en Danny Vera. Op vrijdag staan optredens geprogrammeerd van onder anderen Beth Hart, Walter Trout en Sugaray Rayford. De zaterdag wordt geopend door King Solomon Hicks, gevolg door optredens van onder anderen Chris Cain en The War & Treaty. Erwin Java’s Travel Party brengt samen met Erwin Nyhoff en Tineke Schoemaker een ode aan Harry Muskee en zijn band. Met de bevestiging van Jools Holland & His Rhythm & Blues Orchestra en de Amerikaanse formatie Vintage Trouble is de line-up van het Holland International Blues Festival 2022 compleet.

Kaarten zijn te koop via www.hollandinternationalbluesfestival.com of, indien nog voorradig, aan de kassa.

Extra bussen
Vanwege het festival rijdt buslijn 21 (Assen-Grolloo-Emmen) extra vaak. Tussen 13.00 en 17.30 uur rijdt de bus vanaf station Assen via Rolde vier keer per uur naar Grolloo. Na afloop van het festival rijdt lijn 21 vanaf de halte Grolloo Rotonde van 21.00 tot 1.00 uur minimaal vier keer per uur naar station Assen. Vanaf station Emmen rijdt lijn 21 de hele dag tot na middernacht één keer per uur. Op alle ritten rijdt een grote bus. Reizen met de (extra) bus op lijn 21 kan gewoon met de OV-chipkaart. Ook is het mogelijk met de pinpas een kaartje te kopen bij de chauffeur. De vertrektijden zijn te vinden op www.qbuzz.nl/gd/blues.