De prijsuitreiking van de categorie Mix-dubbel.
De prijsuitreiking van de categorie Mix-dubbel. (Eigen foto)

Geslaagd Tulp Open 2022 in Gieten

Algemeen

GIETEN – Zeven dagen lang was er op de tennisbaan van Gieten een groot toernooi gaande, namelijk het TULP Open 2022. Het evenement werd door de Gieter tennisvereniging T.U.L.P. georganiseerd. Het toernooi barstte op 6 juni los met meteen al een aantal spectaculaire wedstrijden. De laatste wedstrijden werden afgelopen zondag gespeeld met zinderende finale partijen.

Doordeweeks werd in de avonden gespeeld en in de weekenden overdag. 44 deelnemers deden aan 16 onderdelen mee en op het Gieter gravel was er volop variatie in de wedstijden: herenenkel-, damesenkel-, herendubbel-, damesdubbel en gemengd dubbelwedstrijden werden gespeeld. Er was deelname uit Gieten en omringende plaatsen, maar ook kwamen de deelnemers uit de rest van Drenthe en uit Groningen als Drenthe. Tennissers van 13 verenigingen speelden 74 sets en 623 games.

De organisatie kijkt op een prima verlopen toernooi terug. ,,We hebben echt heel mooie wedstrijden gezien, iedereen zette zich volledig in en er was volop spanning. Ook was er gezelligheid en kijken we nu al uit naar het komende toernooi. Maar dit jaar is er bij T.U.L.P. nog veel meer. De Open-Familiedag is op 10 juli. We beginnen dan om 14.00 uur, iedereen is welkom”, zegt voorzitter Gina Stel. ,,Aanmelden kan via info@tulpgieten.nl. En iemand die eens een kijkje wil komen nemen of tennis iets voor hem of haar is, wees welkom, via www.tulpgieten.nl is informatie te vinden.”

De winnaars van Herendubbel 6, Remko Pars (Beilen) en Wouter Patberg (Eext), worden gefeliciteerd door TULP-voorzitter Gina Stel.