Het festival begon met inzingen bij de muziekkoepel op de Brink in Annen. (eigen foto)
Het festival begon met inzingen bij de muziekkoepel op de Brink in Annen. (eigen foto)

Annen ademt muziek tijdens Vocaal Festival

Algemeen

ANNEN - Na twee jaar uitstel door de coronapandemie is onlangs de elfde editie van het Vocaal Festival gehouden in Annen. 

De opening werd op zaterdag verricht door burgemeester Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze. Daarna konden de bezoekers genieten van zo’n 700 deelnemers van 24 koren/vocals/groepen uit diverse windstreken, allen amateurs. Ze verzorgden met elkaar, en onder zonnige omstandigheden, verschillende optredens. In de Eshoek waren er bovendien diverse festivalworkshops.

Op zondag was er voor de zesde keer Festival on Tour. Bij De Grutter in Annen, ’t Keerpunt in Spijkerboor en Aigenwies in Annerveenschekanaal kon men genieten van optredens van verschillende muzikale groepen. Bij ’t Keerpunt werden van elke groep geluidsopnames gemaakt en bij Aigenwies werden de deelnemers getrakteerd op koffie. De deelnemers en toeschouwers konden beide dagen gebruik maken van de historische bussen van het Nationaal Bus Museum uit Hoogezand. 

Op zondag 18 september is er Pedaal Vocaal: op diverse locaties, op fietsafstand van elkaar, kan men weer genieten van diverse groepen/artiesten. Het volgende Vocaal Festival Annen vindt plaats op 10 en 11 juni 2023.