Afbeelding

Eerste Drentse Worteltuin opent bij Het Bolderhuis

Algemeen

ANNEN - Stichting Wortel opent op dinsdag 28 juni haar twaalfde Worteltuin. Het gaat om de tuin van gezinshuis Het Bolderhuis in Annen. 

Kinderen, waarvan het contact met één of beide ouders moeizaam is en niet meer bij hen wonen, kunnen in de rust van de Worteltuin - een gastvrije ontmoetingsplek in een particuliere tuin - hun ouders ontmoeten en de familiebanden aanhalen en versterken. De Worteltuin ligt aan de Schoolstraat, het oudste straatje in Annen, veilig verscholen achter de woonboerderij waarin de familie Vrooyink al meer dan twintig jaar pleegkinderen een thuis biedt. ,,Uit ervaring weten we hoe belangrijk het contact met de eigen familie van uithuis-geplaatste kinderen is. Als het bezoek om wat voor reden dan ook niet bij het kind of de ouders kan plaatsvinden, is het vaak moeilijk om een geschikte plek te vinden’’, aldus Jos en Hettie. Door hun tuin nu ook open te stellen als Worteltuin hopen ze een gastvrije plek te bieden aan kinderen die hun ouders op een ontspannen en ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Tijdens de bezoeken kunnen ze van alles samen doen: spelletjes, samen spelen, stokbroodjes bakken boven een vuurtje, voetballen of samen genieten van de dieren. 

Stichting Wortel wil in elke provincie minstens één Worteltuin realiseren. Worteltuinen zijn zo ingericht dat ze op een optimale manier bijdragen aan het contact tussen ouder en kind. De tuineigenaren stellen hun tuin gratis ter beschikking en Stichting Wortel ondersteunt hen bij het faciliteren van kwalitatieve ontmoetingen. 

Wie gebruik wil maken van de Worteltuin in Annen, kan een afspraak maken met Jos (06-1517 3735) of Hettie (06-1834 0990). Meer informatie is te vinden op www.stichtingwortel.nl.