Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs, is op zaterdag 2 juli te gast bij Zomerzinnen.
Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs, is op zaterdag 2 juli te gast bij Zomerzinnen.

Nieuwe locatie Zomerzinnen op FestivalderAa

Algemeen

ZEEGSE - Zomerzinnen vindt op 1, 2 en 3 juli plaats in ‘Heideway’ in Fletcher Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen in Zeegse. 

Het literatuuronderdeel van FestiValderAa moest worden verplaatst omdat de zaal van restaurant De Drentsche Aa in Schipborg vanwege brandschade niet beschikbaar is. De organisatie is blij dat er een andere locatie is gevonden waar na Zomerzinnen op vrijdag- en zaterdagavond ook ‘Extravaganza – Burlesque’ van Blond & Blauw Theaterproducties zal worden opgevoerd. 

Vrijdagavond 1 juli bijt Auke Hulst het spits af in ‘Heideway’. In zijn voorstelling ‘Reiziger van het Ruige Land’ duikt de schrijver en muzikant in zijn Groningse verleden, en in de verre reizen die uit dat verleden zijn voortgekomen. Joep van Ruiten interviewt Erik Harteveld over ‘Het verloren kind’. Zaterdagmiddag 2 juli is Annet Schaap te gast, schrijfster van ‘de Meisjes, zeven sprookjes’ dat vorige week is bekroond met de Bronzen Griffel, prijs voor het best geschreven kinderboek in de categorie 12 tot 15 jaar. Haar debuut ‘Lampje’ kreeg onder meer de Gouden Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs en de Vlaamse Boekenleeuw. Van ‘Lampje’ wordt een televisieserie gemaakt die de VPRO eind dit jaar uitzendt. Martijje komt samen met haar vierkoppige band. Zij wisselt nummers van haar CD ‘Zicht’ af met korte verhalen over haar leven als moeder en muzikant. 

’s Avonds wordt Libris Literatuur Prijswinnaar Mariken Heitman geïnterviewd door Annette Timmer. Haar tweede roman ‘Wormmaan’ is een verhaal over erwten, dwergolifanten, eilanden en een universele denkfout. Zondag 3 juli treden auteur Thomas Verbogt en zangeres Beatrice van der Poel op met ‘Montere weemoed’, een must voor liefhebbers van literatuur, het Nederlandstalige lied en poëzie. Verhalen met een zachte glans van melancholie. Over donker en bitter gemoed, de lichtpuntjes in het bestaan en dat alles gebracht met een grote glimlach. De speelplek is alleen toegankelijk via het naast en oostelijk van het hotel gelegen natuurgebied. 

Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de website van FestiValderAa: www.festivalderaa.nl. Bij aanschaf van kaartjes voor twee of meer Zomerzinnen-voorstellingen op dezelfde dag krijgt men 15% korting.