De prijswinnaars van de fotowedstrijd 'Wind' met jurylid Eelco Bots (rechts). (foto: Windpark Drentse Monden en Oostermoer)
De prijswinnaars van de fotowedstrijd 'Wind' met jurylid Eelco Bots (rechts). (foto: Windpark Drentse Monden en Oostermoer)

Opbrengst foto-expositie ‘Wind’ naar Memorie Fonds van Refaja

Algemeen

STADSKANAAL - In de gangen en wachtruimtes van de poliklinieken van het Refaja Ziekenhuis Stadskanaal zijn momenteel 30 foto’s te zien van de fotowedstrijd ‘Wind’.

Die wedstrijd is dit voorjaar uitgeschreven door windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Belangstellenden kunnen een bod doen op de ingelijste foto’s. De opbrengst komt ten goede aan het Memorie Fonds van Treant/Refaja, dat bijzondere momenten voor patiënten wil vastleggen op foto. 

Fotografen uit de wijde regio hebben ieder op hun manier een geheel eigen invulling aan het thema ‘Wind’ gegeven. Zo toont de foto Zandstorm van winnares Frederiek Dilling uit Rolde het Drents landschap met wandelaars te midden van stuivende grond, terwijl de winnaar van de tweede prijs, Johan Mooibroek uit Stadskanaal, juist koos voor een strandfoto met opwaaiend zeeschuim.

Na corona
Voor Treant/Refaja Ziekenhuis is de expositie ‘Wind’ de voorzichtige herstart na de strenge coronatijd. Voor de poliklinieken blijven de regels desondanks scherp: de expositie is niet bedoeld als openbare tentoonstelling, maar met name bedoeld voor bezoekers van de poliklinieken. De tentoonstelling duurt tot 17 december. Wie de foto’s online wil bekijken en een bod wil doen, kan terecht op de expositiepagina op de website van het windpark: www.drentsemondenoostermoer.nl/expositie.