Afbeelding

Aa en Hunze is één-na-rustigste gemeente van Drenthe

Algemeen

BORGER-ODOORN/AA EN HUNZE - De gemeente Aa en Hunze behoort tot de top 5 van rustigste gemeenten van de provincie Drenthe. Dat blijkt uit onderzoek van FBTO.

Iedereen heeft wel eens behoefte om te ontsnappen aan het drukke alledaagse leven. Maar waar in Nederland kunnen mensen eigenlijk echt goed tot rust komen? FBTO zocht het uit door alle 345 Nederlandse gemeenten met elkaar te vergelijken op basis van geluidsoverlast door verkeer, criminaliteit, overige overlast (zoals meldingen van openbare dronkenschap en stormen. De data zijn afkomstig van de Nationale Politie, het RIVM en het KNMI. 

Elke gemeente heeft een eindscore gekregen van 1 tot 10: hoe hoger het cijfer, hoe rustiger de gemeente is. De gemeente Borger-Odoorn staat op nummer 1 met een 8,4 als eindcijfer, op de voet gevolgd door de gemeenten Aa en Hunze en Westerveld met ieder een 8,3. De gemeenten Meppel, Midden-Drenthe en Tynaarlo scoren ieder een 8,1 en De Wolden komt tot een 8,0. 

Drenthe is een rustige provincie vergeleken met andere Nederlandse provincies. Met een eindcijfer van 7,9 zit Drenthe hoger dan het landelijke gemiddelde van 7,4. Maar liefst 9 van de 12 Drentse gemeenten scoren bovengemiddeld. De minst rustige gemeente van Drenthe is Hoogeveen met een 7,3 als eindcijfer. Dit is de enige Drentse gemeente die onder het landelijke gemiddelde scoort.

Het hele onderzoek is te vinden op https://www.fbto.nl/verzekeringen/berichten/rustigste-gemeente-van-nederland.