Het bruidspaar Hauber-Dijkema beleefde een fantastische diamanten huwelijksdag.
Het bruidspaar Hauber-Dijkema beleefde een fantastische diamanten huwelijksdag. (Eigen foto)

Diamanten bruidspaar in Deurze

Algemeen

DEURZE – Wim Hauber (79) en Grietje Dijkema (78) waren afgelopen dinsdag 60 jaar getrouwd. Het bruidspaar kijkt terug op een zeer geslaagde diamanten huwelijksdag.

Wim Hauber en Grietje Dijkema leerden elkaar kennen op de kermis in Yde de Punt. Wim was toen 16 jaar oud. Zijn toekomstige vrouw was een jaar jonger. Na 3,5 jaar verkering stapten ze in het huwelijksbootje. Het huwelijk werd niet alleen uit liefde gesloten. ,,We kregen een financiële bijdrage van zeven gulden. Als we gingen trouwen zou het bedrag worden verhoogd naar 100 gulden. Dat was mooi meegenomen”, vertelt Hauber die verder aangeeft dat zijn militaire dienstplicht ook invloed had op de huwelijksdatum. 

De liefde bleef 60 jaar bestaan en dat werd afgelopen dinsdag gevierd met een etentje bij Van der Valk in Assen met familie. ,,We kijken terug op een hele leuke dag. Een gezellige reünie. En de buren hadden bij thuiskomst nog een leuke verassing voor ons. Ze hadden geld ingezameld en voor het bedrag hadden ze Bertje Cor ingehuurd. Deze muzikant heeft ook op ons 25-jarige huwelijksfeest gespeeld. We hebben ook nog een geweldige avond gehad.”