Hardlopen is een laagdrempelige sport.
Hardlopen is een laagdrempelige sport. (Eigen foto)

Nieuwe beginnersgroep bij de Hunzerunners

Algemeen

ANNEN - Hardloopgroep de Hunzerunners zal op donderdag 1 september starten met een nieuwe beginnersgroep. Sportievelingen die willen beginnen met hardlopen en die een extra zetje nodig hebben kunnen zich aanmelden voor deze beginnersgroep. Onder professionele begeleiding kan men dan op een goede manier beginnen. ,,Dat is prettig, want met de juiste techniek loop je een stuk lichter en voorkom je blessures”, zegt voorzitter Janny Buiten.

Hardlopen is volgens de voorzitter een laagdrempelige sport. ,,Je doet je hardloopschoenen aan en je kunt beginnen. Het is van belang om de training goed op te bouwen. Vaak begint men te fanatiek en dan moet men het later bezuren. De aardigheid is er dan snel af. Door tien avonden mee te doen met een groep andere mensen stimuleer je elkaar. Met elkaar zorg je ervoor dat het gaat lukken en daarbij zijn de aanwijzingen van de trainer van belang.”

Bij De Hunzerunners zijn vijf trainers actief en twee daarvan, Petra van den Engel en Tini Visker, zullen beurtelings de beginnerscursus verzorgen. Hardlopers die geen beginnerscursus denken nodig te hebben, kunnen ook bij de Hunzerunners meetrainen. De eerste drie trainingen zijn gratis. Tijdens de training wordt er gewerkt aan techniek, conditie, loophouding en natuurlijk stimuleren we elkaar ook door samen te trainen. 

De wekelijkse trainingsavonden van De Hunzerunners zijn op dinsdag- en donderdag van 20.00 tot ongeveer 21.15 uur. Van mei tot en met september wordt in het Strubben Kniphorstbosch gelopen. Je kunt daar telkens een andere route lopen. Van oktober tot mei lopen we in en rond het dorp en kiezen we ook vaak voor het Drentse landschap. 

Meer informatie: www.hunzerunners.net, voorzitter Janny Buiten (06 -31320532) of info@hunzerunners.net. Aanmelden via de website.