Afbeelding

Themanummer Roet over de Achterhoek

Algemeen

DRENTHE - Het Drents letterkundig tijdschrift Roet komt met een bijzondere uitgave van het zomernummer. 

Met de titel ‘Nedersaksisch oet d’Achterhoek’ is een extra dik themanummer gemaakt, dat grotendeels met literair werk van schrijvers uit de Achterhoek gevuld is. Voor de totstandkoming van deze uitgave is met schrijver Hans Mellendijk samengewerkt. Hij is deze keer gastredacteur. Wie meer over hem wil weten, kan het interview in Roet lezen. 

Bij het benaderen van schrijvers voor deze Roet heeft Mellendijk gekeken naar leeftijd, verdeling man-vrouw en naar spreiding in het gebied. ,,Van Twente tot Liemers, van de IJssel tot aan de Nederlands-Duitse grens, allemaal waren ze enthousiast.’’ De redactie van Roet - bestaande uit Lukas Koops, Jan Harbers, Ton Peters en Sacha Landkroon - is van plan om in 2023 ook nog een Stellingwerver themanummer van Roet uit te brengen. Dan zijn alle varianten van het Nedersaksisch geweest. Een Groningse en Overijsselse Roet zijn al eerder verschenen. 

Het themanummer is vanaf nu te bestellen via de website van het Huus van de Taol: www.huusvandetaol.nl/product-categorie/tiedschriften.