Seniorenvoorlichters bieden een luisterend oor en staan open voor vragen.
Seniorenvoorlichters bieden een luisterend oor en staan open voor vragen.

Seniorenvoorlichters bezoeken 75-plussers in Aa en Hunze

Algemeen

AA EN HUNZE - Alle senioren van 75 jaar en ouder binnen de gemeente Aa en Hunze zullen worden aangeschreven voor een bezoek van een seniorenvoorlichter van Impuls. Momenteel worden de 75-plussers uit Anloo, Schipborg en Gasselternijveenschemond aangeschreven en bezocht.

Het doel van een dergelijk bezoek is informatie te geven over regelingen, voorzieningen en activiteiten die bijdragen aan het zo lang mogelijk functioneren van ouderen in de eigen woon- en leefomgeving. Denk hierbij aan financiële regelingen, vervoersmogelijkheden, aanpassingen in de woning, thuishulp, zorgvoorzieningen, vrijetijdsbesteding en nog veel meer.

Naast de informatie die Impuls op deze manier wil bieden, vindt zij het ook belangrijk om te weten aan welke voorzieningen en contacten de senioren behoefte hebben. Hoe meer Impuls hiervan weet hoe beter zij het ouderenbeleid op de wensen van de senioren kunnen stemmen.

De seniorenvoorlichters zijn getrainde vrijwilligers. Een bezoek van een seniorenvoorlichter heeft verschillende kanten. In alle gevallen bieden zij een luisterend oor en staan ze open voor vragen.

Inwoners die ook seniorenvoorlichter willen worden kunnen informatie vinden op www.impulsaaenhunze.nl. Informatie is ook verkrijgbaar bij Grietje Paas (0592-245924, 06-21505488 of g.paas@impulsaaenhunze.nl