De N34 is komend weekend dicht tussen Gieten en De Punt vanwege maaiwerkzaamheden.
De N34 is komend weekend dicht tussen Gieten en De Punt vanwege maaiwerkzaamheden.

N34 dit weekend dicht tussen Gieten en De Punt

Algemeen

DE PUNT - De N34 is komend weekend tussen Gieten en de aansluiting met de A28 bij De Punt in beide richtingen afgesloten voor verkeer in verband met maaiwerkzaamheden.

De provinciale weg gaat op vrijdag 23 september om 21.00 uur dicht en gaat op maandag 26 september om 5.00 uur weer open. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via aansluitende provinciale wegen. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven. Ook de bus volgt tijdens de afsluiting een omleidingsroute. Actuele reisinformatie is te vinden op www.qbuzz.nl.

Het maaien van de bermen is nodig voor de verkeersveiligheid. Te hoge begroeiing belemmert het zicht. De provincie maait de bermen van de provinciale wegen en vaarwegen ecologisch. Dit sluit aan bij het landelijk beleid om bij het maaien rekening te houden met beschermde planten en dieren die zich in de berm bevinden. Dit betekent dat er pas wordt gemaaid nadat planten hun zaden hebben laten vallen. Het maaisel wordt afgevoerd, zodat de bodem verschraalt. Op die manier krijgen meer verschillende planten de kans om te kiemen. Dit bevordert de biodiversiteit. Ook de sloten krijgen een maaibeurt voor een goede afwatering in de natte perioden van het jaar.